zaterdag

Tennisles

Vrijdagavond is mijn tennisavond. Een uurtje lessen met René en daarna een paar uurtjes dorst lessen. Daar kom je normaal niet tussen.Een paar weken terug belde Carla; of ik de 27ste in kon vallen voor de vrijdagavondcompetitie. Ik maakte mezelf belangrijk door te vertellen dat ik alleen mee zou doen als ze echt niemand anders kon vinden. Dat kon ze dus niet, bleek afgelopen woensdag.

Eigenlijk vond ik het wel prima, op vrijdagavond kon ik lekker aan mijn rating gaan werken. De gemiddelde vrijdagavondtegenstander kan ik verkeerdhandig en met aan elkaar geknoopte schoenen aan.

Jonge gasten wel, dacht ik nog, toen onze tegenstanders arriveerden, zeker gezien de bijna-rollatorafhankelijkheid van een 'normale' vrijdagavondspeler. Je begrijpt het al: ik/we werd(en) geklopt, geveegd en vernederd. Kunonnuh, wat waren die lui goed. Eén van onze tegenstanders had in zijn vorige singlepartij twee punten(!) tegen gekregen. Let wel, door twee dubbele fouten!


sprakeloos (cartoon: Ron Kaczor)
Ik voelde mezelf na afloop dan ook een hele kerel, omdat ik in de single maar liefst zes games had weten te halen. Dat waren er meer dan in de andere vier partijen samen. Lekker belangrijk.

Gelukkig waren ze aan de bar een stuk minder meedogenloos. Daar ging het wél gelijk op en werd het toch nog gezellig. Zo gezellig dat we de laatste bieren mee naar buiten moesten nemen, om het alarm te omzeilen. Leuke lui, maar laat ze lekker eredivisie gaan spelen.

Nee, de volgende keer dat/als ik inval, ga ik eerst m'n tegenstanders bekijken. En op hoogtestage. En een week geen sex.
En leren tennissen, ja.

1 opmerking:

Unknown zei

Henk,

Dat is een mooi stukje tekst, wat je geschreven hebt... Op de eerste plaats was ik al blij dat met het nodige in m'n nek je website-adres heb kunnen onthouden.

Het zou gezellig zijn als jij er bij onze thuiswedstrijd ook bij bent.

Groeten
Jos (die van die 2 dubbele fouten)