zaterdag

Het Oude Hazenbos (deel 1)

Vroeger was het hazenbos een stuk groter en woonden er heel veel dieren. Vooral veel hazen. Maar toen de mensen kwamen, verdwenen er steeds meer bomen. Eerst werden er vlakbij huizen gebouwd. Later werd een golfbaan aangelegd en kwam er een groot pretpark. Het bos was nu bijna helemaal ingesloten door wat de mensen hadden gemaakt. De meeste dieren waren bang geweest voor wat er met hen zou gebeuren. Maar alleen de hazen gingen er vandoor. Ze gingen naar een bos dat ver weg lag en waar niet zo veel mensen woonden. De andere dieren vonden dat maar laf. Het was tenslotte hun bos. Dan koos je toch niet het hazenpad! Angsthazen waren het! Vanaf dat moment had niemand het meer over het hazenbos, maar over het oude hazenbos.

Het was nog stil in het oude hazenbos. De dieren sliepen nog in hun holen of in de bomen. Achmed het woestijnkonijn werd wakker. Hij was zijn hele leven al vroeg opgestaan. Toen hij nog een klein woestijnkonijntje was, woonde hij met zijn ouders in een woestijn in een ver warm land en moesten ze eten zoeken voordat het te warm was om buiten te komen. En dan moest je vroeg uit de veren.
Op een dag was er niet meer genoeg voedsel in de dorre, droge woestijn en besloten zijn ouders om met het hele gezin te verhuizen. Na een reis van vele weken waren ze in het hazenbos aangekomen. Daar was genoeg te eten en ze besloten om er te gaan wonen. Nu was Achmed oud en zijn ouders leefden niet meer, maar zijn broers en zussen stonden nog elke dag om 5 uur op om eten te zoeken.
Achmed kroop uit zijn hol en schrok enorm van een vreselijk kabaal. Onmiddellijk rende hij weer naar binnen en ging angstig liggen luisteren. Wat voor angstaanjagend geluid kon dat geweest zijn?


wordt vervolgd......


Geen opmerkingen: